Roldeur garagedeur

Soms heb je in jouw garage geen ruimte om een kanteldeur of sectionaaldeur te plaatsen. Deze ruimte heb je onder het plafond wél nodig. Een roldeur voor de garage biedt een oplossing. Deze roldeur rolt zich helemaal op, en bespaart daarmee flink in ruimte.

 

 

De roldeur voor de garage is een ideale oplossing voor die situaties waar een kanteldeur of sectionaaldeur niet toe te passen is. Deze deuren nemen in geopende stand namelijk aanzienlijke ruimte in tegen het plafond van de garage vanwege het railsysteem. De kantdeur wordt in zijn geheel omhoog geduwd tegen het plafond. De sectionaaldeur is in meerdere stroken opgedeeld, die via de rails uiteindelijk ook in het geheel onder het plafond komen te hangen (zie ook afbeelding). Maar hoe moet je te werk gaan, als je die ruimte onder het plafond niet hebt?

 

Voordelen en nadelen van de roldeur als garagedeur

Heb je niet de ruimte voor het railsysteem van de kantel- of sectionaaldeur en wil je ook geen openslaande deuren? Dan is de roldeur een ideale oplossing. De roldeur kan worden gezien als een sectionaaldeur, waarbij de horizontale secties zo smal zijn gemaakt dat de deur op te rollen is. En daarmee heb je ook het grote voordeel te pakken. De opgerolde deur behoeft geen ruimte onder het plafond, zoals de andere deuren dat wel nodig hebben. 

Een van de nadelen van de roldeur is dat de mogelijkheden voor isolatie beperkt zijn vanwege het grote aantal scharnierpunten en vooral vanwege de beperkte dikte van de roldeur. Deze kan niet te dik zijn, anders kan hij niet meer worden opgerold. En dan zou het voordeel van de roldeur komen te vervallen. Veelal zijn roldeuren enkelwandig. 

 

Waar koop je een roldeur als garagedeur?

Er zijn meerdere fabrikanten van roldeuren die als garagedeur dienen. Enkele voorbeelden zijn Finish Doors, Centurion, Rollmatic, AW of Roma. Maar er zijn er natuurlijk veel meer. Deze deuren worden veelal verkocht via erkende dealers. Laat je goed informeren door een dealer over de mogelijkheden, voor- en nadelen van de roldeur in jouw situatie.